НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

МЕРКУРИЙ

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

МЕРКУРИЙ


В Овен. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция активира ума, подхранва умението за разискване по поставени въпроси заедно със способността за говорене. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава неуместна заядливост, намесване където трябва и не трябва, склонност към бъбрене.


В Телец. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция дава всестранни интереси, особено по научни въпроси. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти е налице неуместно любопитство и търсене във всичко на материална изгода.


В Близнаци. Това е собственият зодиакален знак на Меркурий. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция дава всестранно и пълноценно всички Меркуриеви качества. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдават неприятните влияния на Меркурий.


В Рак. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция определя голяма мекота и отстъпчивост при разискване на поставени въпроси, по-мека привързаност към личното. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти е налице променливост в становищата и възгледите, остра привързаност към всичко свое.


В Лъв. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти има подсилване на моторната памет, способност за изучаване на езици, умение за говорене и обясняване на научни въпроси. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава липса на определен стремеж за разрешаване на практичните въпроси в живота.


В Дева. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, тази позиция създава стремеж и интерес за разискване на идейни въпроси. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава желание за отричане на общоприети норми, правила и закони, стремеж към атеизъм.


Във Везни. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, тази позиция определя умение за ораторство, умение всичко да се прави добре, условия за изява в изкуството. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава неискреност и търсене на материален интерес, дори и в любовните отношения с противоположния пол.


В Скорпион. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, позицията създава голяма възбуда на ума към по-сериозни и големи въпроси за организацията на човешките общества. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти е налице стремеж към грандомания и налагане на собствените разбирания.


В Стрелец. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти има стремеж към знания, наука и материални придобивки. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се наблюдава стремеж за самоизтъкване пред другите, за лъжа и придобиване на материални ценности по незаконен начин.


В Козирог. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти тази позиция определя разумно и пестеливо отношение към материалните ценности, стремеж към задълбочено и научно проучване на всички въпроси. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти е налице скъперничество, стремеж към философстване, към необосновани приказки и задълбочаване в дребнавости.


Във Водолей. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, тази позиция създава стремеж към разумни и оригинални подтици за мислене и постъпване, към разискване на нови идеи. При по-примитивни типове с неблагоприятни аспекти се срещат неестествени и чудати мисли и прояви, склонност към хазарт.


В Риби. При по-издигнати типове с благоприятни аспекти, тази позиция определя стремеж и интерес към знания от по-възвишено естество, способност за ползване на идеи, даващи възможност за правилно разрешаване на поставените задачи.


При по-примитивни типове с лоши аспекти е налице трудно долавяне на реалната обстановка, лесно поддаване на лъжи и измами.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ